Told- & Momsregler  
   
Pr. 1. Januar 2004 blev grænserne for indførsel af varer uden der skal betales afgift fjernet dog må man kun indføre varer til eget forbrug.

Eget brug betyder, at det kun er dig selv, medlemmer af din husstand eller dine private gæster, der må bruge varerne. Du kan altså ikke indføre varer uden at betale afgift, hvis du vil sælge varerne videre. Hvis du fx sælger varerne i en idrætsklub eller på en arbejdsplads, er de ikke til eget brug. Du kan heller ikke medbringe varer til eller for andre personer, der ikke deltager i rejsen, uden at betale afgift
Hvis du ønsker at medbringe en større mængde punktafgiftspligtige varer, som ikke er til eget brug, skal du anmelde det hos ToldSkat inden afrejsen.

Begrænsning for indførsel af mineralolie:
Ved indrejse fra andre EU-lande kan du afgiftsfrit indføre mineralolie til privat forbrug, hvis mineralolien indføres i køretøjets brændstoftank eller i en egnet reservedunk.

Toldbehandling:
Når du rejser til Danmark fra et andet EU-land, er der som hovedregel ikke toldkontrol. Enkelte steder er der etableret en blå kanal, som du skal gå igennem, når du ankommer, hvis du har påbegyndt din rejse i et EU-land.
Du skal være fyldt 16 år for at kunne indføre tobaksvarer og spiritus fra EU-lande.  
   
Vejledende mængder for eget forbrug fra Told & Skat
Mængde
Spiritus over 22%
10 liter
Cigaretter
800 stk
Cigarer
200 stk
Cerutter og cigarillos
400 stk
Røgtobak
1 kg
Hedvin
20 liter
Bordvin
90 liter
heraf højst 60 liter mousserende vin
Øl
110 liter
     
Kilde: Told & Skat's hjemmeside, vi påtager os intet ansvar
   
Momsregler i Tyskland
 
Moms (Mehrwertsteuer) i Tyskland er på henholdsvis 7% og 19%. Generelt er det sådan, at alle fødevarer er belagt med 7%, og der er 19% på alle øvrige varer.
Køber man varerne til privat brug, skal man betale tysk moms, men sparer så til gengæld den danske.

chart.dk