Information & Helligdage
 
Når man skal på indkøb i Tyskland, skal man altid se sig godt for, og hvis man vil have det bedste udbytte (største rabat), skal man lige som i Danmark læse de aktuelle tilbud.

Generelt kan man sige, at hvis du vil have de bedste tilbud, skal du som regel handle i 2-3 butikker. Og her er området omkring SK Discount i "Klues" godt, indenfor en radius af ca. 1 km. ligger der 4 forskellige "grænsebutikker + 1 billig benzintank", så der er mulighed for, at gøre en god handel.

Vil man også spare momsen på forskellige daglig- og nonfood varer, så kan det anbefales at køre i de lidt større butikker, en af dem er Real, som ligger i det sydlige Flensborg, og denne butik kan sammenlignes med en mindre Bilka/større Føtex, da det primært er tyskere som handler her.

Betaling i danske kroner er normalt ingen problem, i så godt som alle butikker kan man bruge Dankort (bemærk PBS tager et gebyr), samt man kan i "grænsebutikkerne også betale med danske mønter/sedler.
I Større butikker som Real, Citti Grossmarkt og Mediamarkt, tager de dankort/visa, samt flere af butikkerne tager danske sedler, og giver tilbage i Euro mønter/sedler.
Man skal være opmærksom på, at der er forskel på vekselkursen i de enkelte butikker og det kan godt betale sig at se sig for.

Vedr. moms:
Moms (Mehrwertsteuer) i Tyskland er på henholdsvis 7% og 16%. Generelt er det sådan, at alle fødevarer er belagt med 7%, og der er 16% på alle øvrige varer.
Køber man varerne til privat brug, skal man betale tysk moms, men sparer så til gengæld den danske.

Alle informationer på Tyskepriser.dk er indsamlet i løbende fra 2000 - 2006, så der tages forbehold for fejl, mangler og uaktuelle informationer.Helligdage i Nordtyskland i de kommende år.


Helligdag
2008
Nytårsdag
1. Januar
Langfredag
21. marts
2. Påskedag
24. marts
1. maj
1. maj
Kristi himmelfart
1. maj
2. Pinsedag
12. maj
Genforeningsdag
3. oktober
1. Juledag
25. december
2. Juledag
26. december

Normalt er: Skærtorsdag, Store Bededag og 1. påskedag ikke helligdage i det nordlige Tyskland. Og de fleste butikker vil have åbent. Tjek selv deres hjemmesider.


<

chart.dk